Schoolkosten

Bewust kostenbeleid

Als school zijn we ons bewust dat iedereen er baat bij heeft om de schoolrekening zo laag mogelijk te houden. Tegelijk willen we niet toegeven op de kwaliteit van ons onderwijs. Daarom gaan we heel bewust om met de kosten. Hoe we dit doen kan je hieronder lezen of in deze folder.

Kostenraming per richting per jaar

De kostprijs van studiemateriaal zoals cursussen, boeken, fotokopieën of uitstappen hangt af van jouw richting. Je vindt de kostenraming daarvan hier of in het schoolreglement.

Kosten zoveel mogelijk beperken

We doen er alles aan om de kosten zo veel mogelijk te beperken. Hieronder enkele voorbeelden.

 • Bij inschrijving krijg je een materiaallijst met het noodzakelijke schoolgerei per vak. Zo vermijd je onnodige aankopen.
 • We maken kopieën tweezijdig en zoveel mogelijk op wit papier.
 • We zoeken steeds betaalbare sprekers, activiteiten… die voor kwalitatief onderwijs voor onze leerlingen zorgen.
 • We gebruiken veel boeken/materiaal over verschillende jaren.
 • We spreiden de rekeningen over het schooljaar.
 • De prijs voor het middagmaal houden we zo laag mogelijk. Je kan gratis je boterhammen opeten in de refter en er is gratis water.
 • Je kan gratis dactylo volgen in het eerste jaar (enkel het handboek moet betaald worden) en tijdens bepaalde vrije momenten kan je de schoolcomputers voor schoolwerk gebruiken.
 • Met rijbewijs op school, kan je voor twintig euro 10 uur les volgen en het theoretisch rij-examen afleggen op school.

De schoolrekening

Om de kosten te spreiden, zorgen we voor verschillende rekeningen doorheen het schooljaar. Naast de boekenrekening op het einde van de vakantie, volgt voor de herfst-, kerst-, paas- en grote vakantie een afrekening.

Indien je vragen hebt over de rekening of niet tijdig kan betalen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Brigitte Demeester van de boekhouding. Zij is aanwezig op:

 • campus Delbekestraat op dinsdag en donderdag (051 20 88 77)
 • campus Polenplein op maandag, woensdag en vrijdag (051 20 14 57)

Zij zal samen met jou zoeken naar een oplossing. Dit kan bijvoorbeeld een afbetalingsplan zijn of ondersteuning via MyTrusto of het OCMW. We verzekeren je een discrete behandeling van elke vraag.

Studietoelage

Alle info over de studietoelage vind je op deze website: http://onderwijs.vlaanderen.be/nl/schooltoelagen-voor-kleuter-lager-en-secundair-onderwijs

Je vindt er terug of je in aanmerking komt, wat de bedragen zijn en kan zelfs online een aanvraag indienen. Als je twijfelt, dien dan zeker een aanvraag in. Je kan dit digitaal doen op https://daf.vlaanderen.be/daf/index.jsp . Als je dit liever op papier doet, kan je begin september aan het onthaal van de school de nodige formulieren ophalen. De papieren aanvraag stuur je naar:

Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap
Afdeling Studietoelagen
Hendrik Consciencegebouw
Koning Albert II-laan 15
1210 Brussel

Indienen kan telkens vanaf 1 augustus  tot en met 1 juni van het jaar waarvoor je de aanvraag indient.

Je moet slechts één gezamenlijk dossier indienen voor alle leerlingen (kleuter, basis en secundair onderwijs) en studenten (hoger onderwijs) binnen één gezin. Als er meer dan één leerling en/of student in één aanvraag zit, moet je gewoon extra exemplaren invullen van het formulier "de leerling" of "de student".

Heb je vragen of problemen bij het invullen, dan helpen we je graag verder. Neem hiervoor contact op met :

 • Sharon Berteloot op 051 20 14 57 voor campus Polenplein,
 • Grietje Vandewalle op 051 20 88 77 voor campus Delbekestraat.

Andere financiële steun

Bij veel ziekenfondsen kan je per jaar een bedrag voor sport- en andere activiteiten krijgen. Onder andere sportdagen en studiereizen kunnen hiervoor in aanmerking komen. Informeer zeker eens bij je mutualiteit. Indien nodig bezorgen wij je de nodige betalingsbewijzen.