Eerste jaar

100% VOOR KWALITEIT EN TALENT

Een gloednieuw aanbod dat volop inspeelt op je interesses en je uitdaagt om je talenten te ontwikkelen. Zo ziet je eerste jaar in VISO er uit. Je volgt de lessen in 1A. Heb je geen getuigschrift
basisonderwijs, dan start je in 1B.

Zowel in 1A als 1B bestaat de week uit 28 lesuren algemene vorming, net zoals in de andere scholen. Naast deze stevige algemene vorming kies je 2 x 2 talenturen uit een ruim en uitdagend aanbod. Zo ontdek je waar je interesses liggen en waar je talent voor hebt en haal je het beste uit jezelf. Als je dit wenst, kan je proeven van de basisopties in het tweede jaar.
Met dit aanbod van sterk theoretisch tot pittig praktisch kom je zeker aan je trekken en ervaar je waar jij goed in bent.

EERSTE JAAR A

ALGEMENE VORMING OP DRIE NIVEAUS

In het eerste jaar A organiseren we de 28 uur algemene vorming op 3 niveaus: 1A ALGEMEEN, 1A ACCENT en 1A EXTRA. Zo volg je de algemene vakken op je eigen niveau, in cognitief homogene klassen. Hierdoor worden zowel de vroegere tso- als aso-leerling uitgedaagd in VISO.

WELK NIVEAU SLUIT HET BEST BIJ JOU AAN?

Doe zelf de test en vink per regel (horizontaal) telkens één uitspraak aan die best bij je past. De kolom waar je de hoogste score haalt, is wellicht jouw niveau.

Op het einde van het schooljaar bereik je alle basisdoelen uit de leerplannen.

Dit is de ideale voorbereiding op een richting die zowel arbeidsmarktgericht is, als de kans geeft om verder te studeren.

Op het einde van het schooljaar bereik je alle basis- en de meeste uitbreidingsdoelen uit de leerplannen.

Dit is de ideale voorbereiding op een doorstroomrichting, een richting die voorbereidt op het hoger onderwijs.

Op het einde van het schooljaar bereik je alle basis- en uitbreidingsdoelen uit de leerplannen. Daarnaast zal de leerkracht nog verder uitdiepen.

Dit is de ideale voorbereiding op een doorstroomrichting, een richting die voorbereidt op het hoger onderwijs.

LESSENTABEL 1A

EERSTE JAAR B

PITTIG PRAKTISCH

Als je geen getuigschrift hebt van het basisonderwijs, volg je 1B. De lessen gaan door in campus Dr. Delbekestraat. In de les heb je ruim de tijd voor extra uitleg en oefeningen. Het tempo is aangepast aan je noden.

1B is een praktische richting waar je proeft van de praktijk en je je interesses en talenten ontdekt. Na de eerste graad kan je een arbeidsmarkgerichte opleiding volgen die je voorbereidt op het werkveld.