Op één lijn met ouders

Als ouder ben je graag op de hoogte van de avonturen van je zoon of dochter én van het reilen en zeilen binnen VISO. Terecht. Ook binnen de school vinden we dat een must. Daarom vind je heel wat praktische en relevante informatie op Smartschool, de VISO-website en onze eigen Facebookpagina.

Smartschool is een online leer- en communicatieplatform voor leerlingen en ouders. Je kan er o.a. de punten, rapporten, taken en toetsen raadplegen, de schoolkalender zien of afwezigheden controleren. In de digitale schoolagenda vind je de geplande taken en toetsen en de te kennen leerstof terug. Via de berichtenmodule kan je de school vlot contacteren. De gratis app zorgt er bovendien voor dat je meteen een melding krijgt van nieuwe info.

Info vind je op deze website en op facebook.com/visoroeselare staan heel wat foto’s en lees je de laatste nieuwtjes. Als ouder krijg je als je dit wenst ook alle brieven in je mailbox.

Onze VISO-agenda is naast een planner ook een communicatiemiddel tussen school en ouder. In de rubriek ‘communicatie’ noteer je als ouder je vragen of mededelingen.

Je mening en inspraak helpen de school en je kind vooruit. Via het oudercomité en de schoolraad werken we aan een goede verstandhouding en optimale samenwerking. Wil je lid worden en mee helpen bouwen aan VISO? Heel graag. Hieronder vind je meer info over ons oudercomité

Uiteraard bespreek je de resultaten van je kind met de titularis tijdens een oudercontact. Maar we zien je graag vaker. Daarom ben je als ouder elk jaar uitgenodigd voor een activiteit. Zo werken we samen aan de toekomst van je zoon of dochter.

Heb je extra vragen? We geven graag antwoord. Klop zeker aan. Als ouder ben je voor ons de belangrijkste partner in het ontdekken en ontwikkelen van de talenten van je kind.

Oudercomité

In het oudercomité zijn we met een groep enthousiaste ouders die meedenken en samenwerken met de school. Voor de school vormen we een klankbord namens de ouders. Dat alles gebeurt op een positieve manier, omdat we het beste voorhebben voor onze kinderen, hun opvoeding en hun school.

Het oudercomité staat in nauw contact met de directie van de school en er is steeds een aangename en open sfeer tijdens het overleg. Ieder onderwerp mag en kan aangekaart worden. We komen drie maal per jaar samen om onderwerpen te bespreken die zowel door ouders, directie en leerlingen zijn aangebracht.

We doen een warme oproep naar ouders, leerlingen en ook leerkrachten om contact met ons op te nemen indien je wenst dat een bepaald item besproken wordt tijdens een vergadering. Dit kan o.a. via mail en Smartschool. We willen werk maken van een nog betere communicatie tussen de ouders en de school.

Als groep ouders willen wij ook een handje meehelpen aan de werking van de school. We vragen jaarlijks aan de leerlingenraad wat ze graag verwezenlijkt zouden zien in de school. Om dit te kunnen financieren organiseren we jaarlijks onze paaseierenverkoop.

We wensen alle ouders het allerbeste voor hun kinderen. Dat ze hun VISO-schoolperiode als leuk en zinvol mogen beschouwen en dat ze kunnen uitgroeien tot enthousiaste, gemotiveerde jonge mensen!

Kurt Ghesquiere, voorzitter oudercomité VISO - kurtgesq@hotmail.com

Leden oudercomité VISO

Bjorn CrevitsAxcana Crevits2ACMWa
Bieke DeclercqLune Deconinck2ALMWC
Vincent DecroixAline Dercoix3HZb
Steven De FreyneCleo De Freyne3STWa
Pascale DegryseHenok Dekaezemaker6Va
Veerle DesmedtLynn Claeys7EL
Steven DewitteSoetkin Dewitte4STWb
Sophie FeysAline Decroix3HZb
Kurt GesquiereMarie Gesquiere6GWWa
Valerie HoussinRhune Vanryckeghem3MRP
Hilde KetelsFien Decruy6STWc
Anja LeynLilo Steelandt1ACc
Bieke NuyttenHelena Gorra4STWd
Hilde PattynAchilles Gossaert

Norah Gossart

4STEM/TW

2ACMWa

Kimberly SamynLaurien Cappelle3STWb
Patricia TempermanAmber Vierstraete1Ba
Jessica ThollebekeCaithlyn Vandevin6Vb
Annelore VandammeKobe Vandenberghe3STEM/TW
Joeri VanderperTristan Vanderper4STEM/TW
Davy VandorpeSarah Vandorpe

Ellen Vandorpe

6STWc

2ACMWa

Tijs Van HolmYana Van Holm1ALd
Justine Cools Opvoeder
Joeri Sioen Directie
Patrick Soenen Directie
Grietje Vandewalle Opvoeder
Veerle Vanoost Directie
Maarten Veys opvoeder