Op één lijn met ouders

Als ouder ben je graag op de hoogte van de avonturen van je zoon of dochter én van het reilen en zeilen binnen VISO. Terecht. Ook binnen de school vinden we dat een must. Daarom vind je heel wat praktische en relevante informatie op Smartschool, de VISO-website en onze eigen Facebookpagina.

Smartschool is een online leer- en communicatieplatform voor leerlingen en ouders. Je kan er o.a. de punten, rapporten, taken en toetsen raadplegen, de schoolkalender zien of afwezigheden controleren. In de digitale schoolagenda vind je de geplande taken en toetsen en de te kennen leerstof terug. Via de berichtenmodule kan je de school vlot contacteren. De gratis app zorgt er bovendien voor dat je meteen een melding krijgt van nieuwe info.

Info vind je op deze website en op facebook.com/visoroeselare staan heel wat foto’s en lees je de laatste nieuwtjes. Als ouder krijg je als je dit wenst ook alle brieven in je mailbox.

Onze VISO-agenda is naast een planner ook een communicatiemiddel tussen school en ouder. In de rubriek ‘communicatie’ noteer je als ouder je vragen of mededelingen.

Je mening en inspraak helpen de school en je kind vooruit. Via het oudercomité en de schoolraad werken we aan een goede verstandhouding en optimale samenwerking. Wil je lid worden en mee helpen bouwen aan VISO? Heel graag. Hieronder vind je meer info over ons oudercomité

Uiteraard bespreek je de resultaten van je kind met de titularis tijdens een oudercontact. Maar we zien je graag vaker. Daarom ben je als ouder elk jaar uitgenodigd voor een activiteit. Zo werken we samen aan de toekomst van je zoon of dochter.

Heb je extra vragen? We geven graag antwoord. Klop zeker aan. Als ouder ben je voor ons de belangrijkste partner in het ontdekken en ontwikkelen van de talenten van je kind.

Oudercomité

Elk jaar op 1 september zetten veel nieuwe leerlingen (en ouders) hun eerste voorzichtige pasjes in VISO, anderen zijn al lang deel van de VISO-familie. Ook bij het oudercomité zien we een gelijkaardig beeld: ouders die nieuwsgierig de eerste vergadering binnenstappen terwijl we elk jaar ook afscheid moeten nemen van een aantal onder ons. Ouders die samen met hun kroost meestappen in een nieuw avontuur.
Ik wil die ouders nogmaals bedanken voor hun jarenlange inzet!

Het oudercomité van VISO is vooral een participatieorgaan. Een duur woord om te zeggen dat we samenwerken met directie, leerkrachten en opvoeders om bij het schoolgebeuren de visie en mening van ouders en hun kinderen op de tafel te leggen. Ook proberen we de leerlingen te sponsoren. Dit doen we al een aantal jaren met de paaseierenverkoop. De leerlingenraad brainstormt elk jaar wat met dit financieel duwtje aangekocht kan worden.

Om het oudercomité zo breed mogelijk uit te bouwen, zijn we elk jaar op zoek naar nieuwe leden die nieuwe ideeën met zich meebrengen. Hiervoor zoeken we niet enkel bij ouders van nieuwkomers. Ook ouders die VISO al enkele jaren kennen, zijn zeker welkom. Normaal gezien komen we een 3-tal keer per jaar samen en sinds vorig jaar doen VISO P en D dit samen.

Heb je als ouder gewoon een vraag, een bezorgdheid of een idee, dan mag je deze altijd mailen naar oudercomite.viso@sintmichiel.be. Wij zorgen er dan voor dat je inbreng op de volgende agenda van de ouderraad wordt geplaatst. Je mag uiteraard ook altijd een individueel lid van het oudercomité mailen of persoonlijk aanspreken! We horen graag wat er bij jou als ouder leeft.

Altijd welkom!

Steven De Freyne, voorzitter oudercomité

Leden oudercomité VISO

Bjorn Crevits Axcana Crevits 4ZWc
Bieke Declercq Lune Deconinck 4MWa
Vincent Decroix Aline Dercoix 5HZb
Steven De Freyne Cleo De Freyne 5STWb
Steven Berwaerts Lotte Berwaerts 2ACMWb
Sophie Feys Aline Decroix 5HZb
Valerie Houssin Rhune Vanryckeghem Arne Vanryckeghem 5MRV 6OH
Anja Leyn Lilo Steelandt 3MWWb
Bieke Nuytten Helena Gorra 6Vb
Hilde Pattyn Achilles Gossaert Norah Gossart 6STEM/TW 4HW
Sofie Demeyere Helena Man 3HW
Annelore Vandamme Kobe Vandenberghe 4STEM/TW
Davy Vandorpe Ellen Vandorpe 4MWb
Eveline Vervaeke Naomi Derycke 5STWb
Valery Steelant Alexander De Guffroy 3BWSTEM
Vicky Van Der Heyden Teagan Degrave 1ALb
Justine Cools Opvoeder
Joeri Sioen Directie
Patrick Soenen Directie
Grietje Vandewalle Opvoeder
Michiel Bardyn Opvoeder
Veerle Vanoost Directie