Krachtige leeromgeving

Om optimaal les te kunnen volgen, investeerden we in VISO de voorbije jaren veel in de uitrusting en aankleding van onze lokalen.

Onze goed uitgeruste wetenschapslokalen, leskeukens, een ruim muzisch-creatief lokaal en nieuwe lokalen voor plastische opvoeding zorgen voor een aangename en motiverende leeromgeving. Tal van lokalen kregen de voorbije jaren ook een fris kleurtje en het lokaal mode en het lokaal verzorging werden grondig onder handen genomen. We bouwden ook een volledige verdieping op campus Polenplein om tot aantrekkelijke en multifunctionele lokalen voor o.a. projecten, sociale vakken en talen.

Ook op vlak van ict staan we niet stil. Elk leslokaal is voorzien van pc, internet en beamer waardoor de leerkracht gemakkelijk dingen kan tonen tijdens de les. Onze vele ict-lokalen, de digitale borden, netbook- en tabletkoffers zorgen voor een optimale digitale ondersteuning. Ze worden heel vaak gebruikt, niet enkel om de lessen beter te ondersteunen, maar ook om leerlingen ict-vaardig te maken.

Op het digitale leerplatform Smartschool vind je les- en oefenmateriaal voor verschillende vakken. De zelfontwikkelde competentiemeter geeft aan jou en je ouders zeer concreet uitleg over de evolutie die je maakt in verschillende vakken en over je attitudes.