Vernieuwde eerste graad

Vernieuwend en uitdagend

Het enthousiaste VISO-team startte met de modernisering secundair onderwijs op 1 september 2019 in het eerste jaar. Het tweede jaar start op 1 september 2020.

Wij maken volop gebruik van de mogelijkheden binnen die modernisering om jou een vernieuwd en uitdagend aanbod te bieden. Ons aanbod zal nog meer inspelen op jouw interesses en talenten en je uitdagen om die talenten te ontwikkelen.

Van sterk theoretisch tot pittig praktisch

Nieuw is dat we in VISO de basisvorming in de eerste graad A-stroom op 3 niveaus aanbieden. Je kan dus op jouw niveau de algemene vakken volgen in VISO.

Enkel wie geen getuigschrift basisonderwijs behaald heeft, kan starten in de B-stroom.

Vanaf volgend jaar zullen dus alle leerlingen in VISO aan hun trekken komen (zowel de vroegere aso-, tso- als bso-leerlingen).

100% voor talent

Nog nieuw is dat je in de nieuwe eerste graad kunt kiezen uit een brede waaier aan talenturen en basisopties. We willen je immers laten proeven van mogelijke keuzes in de toekomst en je uitdagen in jouw talenten.

Ontdek hieronder de lessentabel, basisopties en talenturen en ontdek wat we voor jou in petto hebben!

 

AANPASSING REGELGEVING VOOR 1 SEPTEMBER 2020 : ook als je het getuigschrift basisonderwijs behaalde kan je kiezen om te starten in de B-stroom.

Animatiefilmpje over de nieuwe eerste graad