Tweede jaar (vanaf 1 september 2020)

VERDER VERKENNEN EN VERDIEPEN

Ook in het tweede jaar krijg je alle ondersteuning en een stevige basis. De algemene vorming blijft sterk aanwezig in je lessenpakket. Bovendien speel je nog meer in op je talenten en bouw je je kennis verder uit. Zo ben je optimaal voorbereid op je studiekeuze in de tweede graad.

De algemene vorming vul je in het tweede jaar aan met een basisoptie en talenturen naar keuze. Voor 2A bestaat het lessenpakket uit de algemene vakken, plus één basisoptie van 5 lesuren en 2 talenturen. In 2B heb je nog meer lesuren om zelf in te vullen. Je hebt er de keuze uit één basisoptie van 10 lesuren of 2 basisopties van 5 lesuren. Daarnaast kies je ook hier 2 talenturen.

Dit is de ideale formule om je talenten te ontwikkelen en te proeven van je mogelijkheden. In de tweede graad kan je dan de perfecte keuze maken voor die studierichting die best bij jou past, op aso-, tso- of bso-niveau.

TWEEDE JAAR A

VOLGENS JE EIGEN NIVEAU

Net zoals in het eerste jaar volg je in 2A de algemene vorming op je eigen niveau. 2A ALGEMEEN (2AL), 2A ACCENT (2AC) en 2A EXTRA (2AX) zijn een verderzetting van het eerste jaar. Uiteraard ervaar je via de basisoptie van 5 lesuren nog beter welke richting later bij je interesses en talenten aansluit. In de talenturen proef je van een tweede interessegebied. Op die manier verken je verschillende mogelijkheden en ben je helemaal voorbereid op je studiekeuze in de tweede graad.

LESSENTABEL 2A

TWEEDE JAAR B

PROEVEN VAN PRAKTIJK

In 2B volg je 20 lesuren algemene vorming, aangevuld met 10 lesuren basisoptie en 2 talenturen. Dankzij je gekozen basisoptie proef je met volle teugen van de praktijk en ontdek je of die aansluit bij je talenten en interesses. In de talenturen maak je kennis met een tweede interessegebied. Zo ervaar je zelf welke studiekeuze je het best maakt in de tweede graad.