SCHOOLKOSTEN

Bewust kostenbeleid

Als school zijn we ons bewust dat iedereen er baat bij heeft om de schoolrekening zo laag mogelijk te houden. Tegelijk willen we niet toegeven op de kwaliteit van ons onderwijs. Daarom gaan we heel bewust om met de kosten. Hoe we dit doen kan je hieronder lezen of in deze folder.

 

Kostenraming per richting per jaar

De kostprijs van studiemateriaal zoals cursussen, boeken, fotokopieën of uitstappen hangt af van jouw richting. Je vindt de kostenraming hieronder of in het schoolreglement.

Kosten zoveel mogelijk beperken

We doen er alles aan om de kosten zo veel mogelijk te beperken. Hieronder enkele voorbeelden.

  • Bij inschrijving krijg je een materiaallijst met het noodzakelijke schoolgerei per vak. Zo vermijd je onnodige aankopen.
  • We maken kopieën tweezijdig en zoveel mogelijk op wit papier.
  • We zoeken steeds betaalbare sprekers, activiteiten… die voor kwalitatief onderwijs voor onze leerlingen zorgen.
  • We gebruiken veel boeken/materiaal over verschillende jaren.
  • We spreiden de rekeningen over het schooljaar.
  • De prijs voor het middagmaal houden we zo laag mogelijk. Je kan gratis je boterhammen opeten in de refter en er is gratis water.

 

De schoolrekening

Om de kosten te spreiden, zorgen we voor verschillende rekeningen doorheen het schooljaar. Naast de boekenrekening op het einde van de vakantie, volgt voor de herfst-, kerst-, paas- en grote vakantie een afrekening.

Indien je vragen hebt over de rekening of niet tijdig kan betalen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Brigitte Demeester van de boekhouding. Zij is aanwezig op:

  • campus Delbekestraat op dinsdag en donderdag (051 20 88 77)
  • campus Polenplein op maandag, woensdag en vrijdag (051 20 14 57)

 

Zij zal samen met jou zoeken naar een oplossing. Dit kan bijvoorbeeld een afbetalingsplan zijn of ondersteuning via MyTrusto of het OCMW. We verzekeren je een discrete behandeling van elke vraag.

 

Studietoelage

Een studietoelage wordt automatisch toegekend via het groeipakket (het vroegere kinderbijslagfonds). Je hoeft hiervoor niets te doen. Alle info vind je op www.groeipakket.be.

 

Andere financiële steun

Bij veel ziekenfondsen kan je per jaar een bedrag voor sport- en andere activiteiten krijgen. Onder andere sportdagen en studiereizen kunnen hiervoor in aanmerking komen. Informeer zeker eens bij je mutualiteit. Indien nodig bezorgen wij je de nodige betalingsbewijzen.