HAARVERZORGING - OOK IN DUAAL

3de graad - arbeidsmarktgericht - bso (download hier de folder Haarverzorging - download hier de folder Haarverzorging duaal)

   Iets voor jou?

  • Droom je ervan een professional te worden in het creëren en realiseren van kapsels op maat van de klant, uitgaande van actuele trends en producten?
  • Wens je je te verdiepen in het brushen, knippen, kleuren en allerlei moderne technieken?
  • Wil je communicatieve en commerciële vaardigheden ontwikkelen om klanten deskundig te informeren en te adviseren en om ook de organisatie van een kapsalon onder de knie te krijgen?

Dan is Haarverzorging de geschikte keuze voor jou!

Deze 3de graad kan je voltijds op school of via duaal leren volgen. In deze folder geven we uitleg over de voltijdse opleiding op school. Voor meer info over het duaal traject verwijzen we naar onze aparte folder.
In deze creatieve en praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit leer je alle kneepjes van het kappersvak:

  • je ontwerpt en realiseert actuele en trendy kapsels en voert haarverzorgingen uit met behulp van veel verschillende producten, materialen en apparaten;
  • je traint je in communicatieve en commerciële vaardigheden om een klant te informeren en te adviseren over kapselstijlen, haarverzorgingen en producten;
  • je maakt kennis met de organisatie en klantenadministratie van een kapsalon en durft ondernemend optreden;
  • je leert in het didactisch kapsalon op school en op stage geschikte technieken en verzorgingen selecteren, bestaande looks kopiëren en nieuwe kapsels creëren op basis van actuele trends en wensen van diverse klanten.

 

Je kan deze richting ook volgen als duaal traject

Duaal leren is een combinatie van leren op school en leren en werkervaring opdoen in het kapsalon. Het is een zeer sterk praktijkgerichte opleiding die jouw kansen op de werkvloer vergroot.

Je volgt twee dagen les op school en werkt en leert drie dagen op de werkvloer. Je volgt de gewone schoolvakanties.

Meer info over de duale opleidingen binnen de scholengroep Sint-Michiel vind je op www.duaalinroeselare.be

   Instap en lessentabel

VISO - campus Polenplein

De meeste leerlingen stappen in na de tweede graad Haar- en schoonheidsverzorging.
Na het volgen van een andere richting, is de instap in de derde graad Haarverzorging moeilijk haalbaar. Dit kan enkel als je handig bent, feeling hebt voor de richting en sterk gemotiveerd bent om je achterstand weg te werken. Extra begeleiding, een aangepast traject en/of extra oefeningen zijn noodzakelijk.

Kom je uit de tweede graad Wellness en lifestyle, dan is de overgang wat beter haalbaar, maar ook hier zal een extra inspanning nodig zijn.

Instap in Haarverzorging duaal

Vanuit de tweede graad Haar- en schoonheidsverzorging. Dit is de logische overgang. Na een andere richting, is de instap in de derde graad duaal leren Haarverzorging heel moeilijk haalbaar. De klassenraad geeft een advies of je voldoende arbeidsrijp bent.

   Wat na de derde graad?

Na 6 Haarverzorging (duaal) behaal je het diploma secundair onderwijs en heb je de beroepskwalificatie kapper, waardoor je onmiddellijk aan de slag kan als kapper in een kapsalon of op verplaatsing.

Je kan ook kiezen voor een beroepsgerichte specialisatie en een bijkomende beroepskwalificatie door het volgen van een specifieke Se-n-Se (Secundair na Secundair). Kapper-stylist (met ook een duale variant) is dan de logische keuze.

Na 6 Haarverzorging (duaal) kan je ook:

  • een graduaatsopleiding volgen (bv. educatief graduaat leraar secundair onderwijs);
  • kiezen voor een Se-n-Se Voorbereidend jaar op hoger onderwijs. Hierna kan je een bacheloropleiding starten in het hoger onderwijs (o.a.in het onderwijs).

 

Een leerling getuigt over Duaal Haarverzorging

Een stageplaats getuigt