SCHOONHEIDSVERZORGING

3de graad - arbeidsmarktgericht - bso (download hier de folder)

   Iets voor jou?

  • Wil je een krak worden in schoonheidsbehandelingen en wellnesstoepassingen, uitgaande van de wens en het comfort van je klant en van actuele trends?
  • Wil je deskundig worden in allerlei schoonheidsproducten en -verzorgingen op het gelaat, het lichaam, gezonde voeten en handen?
  • Wens je je te verdiepen in het organiseren van een schoonheidsinstituut en in communicatieve en commerciële vaardigheden, om klanten kwaliteitsvol te informeren en te adviseren?

Dan is Schoonheidsverzorging de keuze die best bij jou past!

In deze praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit leer je de finesses van de schoonheidsspecialist:

  • je selecteert en oefent geschikte schoonheidsverzorgingen op het gelaat, het lichaam, gezonde voeten en handen met behulp van tal van producten, materialen en apparaten;
  • je kan allerlei schoonheidsbehandelingen aanpassen aan diverse contexten en aan de behoeften van de klant. Je draagt hierbij zorg voor het comfort en de privacy en hebt oog voor trends;
  • je verwerft deskundigheid en ontwikkelt communicatieve en commerciële vaardigheden om een klant professioneel te informeren en te adviseren over stijlen, wellnesstoepassingen, schoonheidsverzorgingen en -producten;
  • je maakt kennis met de organisatie, klantenadministratie en voorraadbeheer van een schoonheidsinstituut;
  • je verfijnt in het didactisch kapsalon op school en op stage je competenties als toekomstige schoonheidsspecialist.

   Instap en lessentabel

VISO - campus Polenplein

De meeste leerlingen stappen in na de tweede graad Haar- en schoonheidsverzorging.
Kom je uit de tweede graad Wellness en lifestyle, dan is de overstap zeker haalbaar mits wat inspanning om bij te werken.

Na het volgen van een andere richting, is de instap in de derde graad Schoonheidsverzorging moeilijk haalbaar. Dit kan enkel als je handig bent, feeling hebt voor de richting en sterk gemotiveerd bent om je achterstand weg te werken. Extra begeleiding, een aangepast traject en/of extra oefeningen zijn noodzakelijk.

 

   Wat na de derde graad?

Na 6 Schoonheidsverzorging behaal je het diploma secundair onderwijs en heb je de beroepskwalificatie schoonheidsspecialist, waardoor je meteen aan het werk kan in een schoonheidsinstituut.

Je kan ook kiezen voor een beroepsgerichte specialisatie en een bijkomende beroepskwalificatie door het volgen van een specifieke Se-n-Se (Secundair na Secundair). Schoonheidsspecialist-adviseur is dan de logische keuze. Grime is ook een mogelijkheid.

Na 6 Schoonheidsverzorging kan je ook:

  • een graduaatsopleiding volgen (bv. educatief graduaat leraar secundair onderwijs);
  • kiezen voor een Se-n-Se Voorbereidend jaar op hoger onderwijs. Hierna kan je een bacheloropleiding starten in het hoger onderwijs (bijv.in het onderwijs of Wellbeing- en vitaliteitsmanagement).