De eerste schooldagen zijn altijd spannend. Zeker als je nieuw bent op school. Stap je binnenkort als nieuwe leerling VISO binnen? Ongetwijfeld ben je nerveus en zit je vol verwachtingen. Gelukkig
krijg je tijd om je aan te passen. De eerste uren is er nog geen les.

Onthaaldagen

Als eerstejaars start je het schooljaar met onthaaldagen vol kennismakingsactiviteiten. Er is een rondleiding door de school, je ontdekt bij wie je terecht kan met je vragen of zorgen, én je ontmoet je meter of peter uit een hoger jaar. Hij of zij neemt je op sleeptouw tijdens de eerste dagen en weken.

Start je in een ander jaar, dan verwachten we je op de eerste schooldag iets vroeger dan je klasgenoten. Je krijgt een korte rondleiding en heel wat info. Meteen heb je de kans om kennis te maken met je klastitularis en heel wat andere mensen.

Het leven zoals het is... in 1A

Bij wie kan je terecht?

Er zijn peters en meters voor de klassen van het eerste en tweede jaar. Zij geven jullie allerhande raad over het schoolleven en organiseren soms activiteiten voor hun klas. Zij volgden ook een opleiding peer supporter, waardoor ze ook goed kunnen bemiddelen bij ruzies of in vertrouwen genomen worden.

Daarnaast heeft ook elke klas een klastitularis. Onze titularissen zorgen echt voor hún klas. Uiteraard kan je ook steeds terecht bij een vakleerkracht die je vertrouwd of de leerlingbegeleiding. Op de speelplaats zie je dezelfde mensen terug die je ook in het secretariaat vindt. Dit is ons opvoedersteam. Ook zijn staan steeds voor jou paraat.

Activiteiten

We willen ook dat je als klas een goeie groep vormt. Daarom maken jullie in september al enkele afspraken die jullie als klasgroep belangrijk vinden. De sportdag is bewust gepland eind september om in een ongedwongen sfeer je klasgenoten nog beter te leren kennen en de bezinnings- en teamdagen bevatten steeds een flinke brok teambuilding. We werken ook aan de groepssfeer tijdens het wekelijks klasuur of begeleidingsuur en er is een meerdaagse naar de kust of Cadzand in de eerste graad.

Je merkt het: we doen er alles aan om je overstap zo vlot mogelijk te laten verlopen en van elke klasgroep zo sterk mogelijk te maken. Alles om je je zo snel mogelijk thuis te laten voelen in VISO.

Foto's onthaaldagen 1A

Foto's onthaaldagen 1B

Foto's driedaagse Cadzand (2A)

Foto's tweedaagse aan zee (1B)