WELLNESS EN LIFESTYLE

2de graad - doorstroom- en arbeidsmarktgericht - tso (download hier de folder)

   Iets voor jou?

Wil je je onderdompelen in de boeiende wereld van de Wellness en lifestyle? Vind je het een uitdaging om mensen een mooi, verzorgd uiterlijk en gezonde uitstraling te geven? Spreekt zorg dragen voor de gezondheid en het welbevinden van mensen je aan? Wil je verder kunnen studeren (bv. in de gezondheidszorg of het onderwijs) en tegelijk beroepscompetenties aanleren waardoor je als schoonheidsspecialist-adviseur in het werkveld kan stappen? Dan is Wellness en lifestyle je op het lijf geschreven!

Wellness en lifestyle is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit.

• Je maakt kennis met het brede domein van Wellness en lifestyle, met veel aandacht voor gezondheid en welbevinden, trends en evoluties.
• Naast een stevig pakket theoretische inzichten die de praktijk onderbouwen, oefen je basiscompetenties en praktische vaardigheden uit de schoonheidsverzorging (gelaats-, hand- en voetverzorging, make-up, massage... ).
• Je verdiept je in de anatomie en fysiologie en de ontwikkeling van de mens doorheen de levensfasen.
• Advies geven en communiceren met klanten is belangrijk, daarom zetten we ook in op je sociale en communicatieve vaardigheden.

   Instap en lessentabel

VISO - campus Polenplein

De meeste leerlingen stappen in na 2 A Algemeen. Dit kan ook na 2 A Accent voor wie een meer praktische opleiding wenst. De basisoptie maatschappij en welzijn in 2 A is een mooie voorbereiding, maar ook vanuit andere basisopties kan je zeker starten als je interesse en talent hebt voor deze richting.

   Naar de derde graad

Na de tweede graad Wellness en lifestyle is de logische vervolgopleiding de doorstroom- en arbeidsmarktgerichte studierichting Wellness en schoonheid. Een overstap naar een andere richting na de tweede graad Wellness en lifestyle (zoals bv. naar Schoonheidsverzorging) is zeker ook mogelijk, afhankelijk van waar je talenten en interesses dan liggen.

   Wat na de derde graad?

De derde graad Wellness en schoonheid bereidt in de eerste plaats voor op verder studeren, De meest logische vervolgstudies zijn:

• een professionele bachelor zoals Gezondheidszorg (Verpleegkunde, Vroedkunde, Voedings- en dieetkunde Ergotherapie, Logopedie en audiologie, Podologie... ), Onderwijs (kleuter, lager en secundair) en Wellbeing- en vitaliteitsmanagement,
• een graduaatsopleiding, bijvoorbeeld in de sociale of gezondheidssector of een 7de jaar Secundair na Secundair.

Je kan ook meteen naar het werkveld, want je behaalt de beroepskwalificatie schoonheidsspecialist-adviseur. Je kan dus onder meer aan de slag in schoonheids- en wellnesscentra.