WELLNESS EN LIFESTYLE (2de graad)
WELLNESS EN SCHOONHEID (3de graad)

doorstroom- en arbeidsmarktgericht - tso (download hier de folder)

   Iets voor jou?

  • Wil je je onderdompelen in de boeiende wereld van de wellness, lifestyle en schoonheidsverzorging?
  • Vind je het een uitdaging om mensen een mooi, verzorgd uiterlijk en gezonde uitstraling te geven en hen professioneel te adviseren?
  • Spreekt zorg dragen voor de gezondheid en het welbevinden van mensen je aan?
  • Wil je verder kunnen studeren (bv. in de gezondheidszorg of het onderwijs) en tegelijk beroepscompetenties aanleren waardoor je als schoonheidsspecialist-adviseur in het werkveld kan stappen?

Dan is deze richting je op het lijf geschreven!

Deze theoretisch-praktische studierichting met dubbele finaliteit (doorstroom- en arbeidsmarktgericht) biedt je een mooi evenwicht van theorie en praktijk:

  • je maakt kennis met het brede domein van Wellness en lifestyle, met veel aandacht voor gezondheidsbevordering en welbevinden, trends en evoluties;
  • je krijgt een stevig pakket wetenschappelijk-theoretische inzichten die de praktijk onderbouwen. Je verdiept je in de anatomie en fysiologie en de psychologie (o.a. de ontwikkeling van de mens doorheen de levensfasen).
  • je oefent basiscompetenties en praktische vaardigheden uit de wellnesssector en schoonheidsverzorging (gelaats-, hand- en voetverzorging, make-up, massages…);
  • we zetten in op je sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden, want professioneel advies geven en persoonlijk communiceren met klanten is belangrijk.

   Instap en lessentabel

VISO - campus Polenplein

In de 2de graad

De meeste leerlingen starten in Wellness en lifestyle na 2A Algemeen (enkel basisdoelen). Je kan dit ook kiezen na 2A Accent als je een meer praktische opleiding wenst.
De basisoptie maatschappij en welzijn in 2A is een mooie voorbereiding, maar ook uit andere basisopties kan je absoluut de overstap maken als je interesse en talent hebt voor deze richting.

In de 3de graad

Na de 2de graad Wellness en lifestyle is de logische vervolgopleiding de 3de graad Wellness en schoonheid. Ook vanuit andere doorstroomrichtingen en richtingen met dubbele finaliteit kan je instappen, als je talent en interesse hebt voor de richting en je grote motivatie toont. Je moet dan zeker bereid zijn om onder begeleiding achterstanden weg te werken.

Een overstap naar een andere richting na de tweede graad Wellness en lifestyle, zoals bv. naar de arbeidsmarktgerichte richting Schoonheidsverzorging is zeker ook mogelijk, afhankelijk van waar je talenten en interesses dan liggen.

   Wat na de derde graad?

Na de derde graad Wellness en schoonheid ben je goed voorbereid om verder te studeren. De meest logische vervolgstudies zijn:

  • een professionele bachelor zoals gezondheidszorg (Verpleegkunde, Vroedkunde, Voedings- en dieetkunde, Ergotherapie, Logopedie en audiologie, Podologie…), onderwijs (kleuter, lager en secundair) en Wellbeing- en vitaliteitsmanagement;
  • een graduaatsopleiding die hier sterk bij aansluit, bv. in de gezondheidssector of een 7de jaar Secundair na Secundair (Se-n-Se).

Je kan ook meteen naar het werkveld, want je behaalt de beroepskwalificatie schoonheidsspecialist-adviseur. Je kan dus onder meer aan de slag in schoonheids- en wellnesscentra.